Besvikelse över biblioteket

BekymmerÖverBermuda

Hej,

många med mig har stört sig på Nora Torgs bibliotek. Skälen är många och felen har pågått länge.

Men nu tycker jag att en ”röd linje” har passerats för att citera President Obama. Under eftermiddagens besök upptäckte jag följande:

– Min bok ”Bekymmer över Bermuda” stod bland ungdomsböcker och inte längre under ”Hc” (svensk skönlitteratur)

skallgång efter skarabeer

– Min faktabok ”Skallgång efter skarabéer” hittade jag tillsist på ”R” (dvs ”Idrott och Lek”), insorterad mellan ”Stora Dassboken” och ”Kul & Klurigt på bilresan”. Detta trots att jag och min förläggare noga angett i katalogsuppgifterna att det rör sig om en ”K.2″ (Historia: forntiden) alternativt ”J” (arkeologi).
– Och sist men inte minst har biblioteket inte ens brytt sig om att köpa in min nya bok ”Alarm om Alumni – vänföreningar eller världskonspiration?

Jag påpekade följande fel – vänligt men bestämt – för bibliotekarien Gitten Fröjd men möttes av nästintill totalt ointresse.

För att få tyngd bakom kritiken skulle jag uppskatta oerhört om Närkontaktens medlemmar personligen kunde kontakta biblioteket (samt kommunens kulturförvaltning) och nämna felen ovan. Så här bedriver man inte seriös biblioteksverksamhet.

//Göran

Uppdatering: Nej Stefan. Man kan inte köpa reklamplats på bibliotek. De är (än så länge) en strikt skattefinansierad verksamhet och kommersiell frizon.

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .
Göran Bång

Om Göran Bång

Namn: Göran Bång
Ålder: 61
Yrke: Författare och journalist.
Hobby (förutom UFO:n): Promenader. Sudoku.
Semesterplaner: Ska besöka Stanley Thompson och vår UFO-systerförening First Contact i Colloway, Arkansas. Ska bli ett intressant utbyte.
Tror du det finns liv i Universum? Nja.
Än så länge har vi inga solklara bevis på att annat liv existerar. Å andra sidan har vi inga bevis som bekräftar att mänskligheten är en ensam livsform. Således - nja.
Bästa UFO-bok? “The Report on Unidentified Flying Objects” av Edward J Ruppelt. Klassiker.
Favortfilm? Snarare filmer - jag gillar Bond-filmerna (fram till George Lazenby axlade rollen och tyvärr drog ner filmernas kvalité).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>