Diset i Dackesta

Nästa lördag kommer jag att leda en utflykt till Dackesta och berätta om det oförklarliga dis som tvärt och plötsligt täcker orten (eller främst ängen norr om fotbollsplanen).

Ett omen?
Onda andar?
Rastlösa gastar från en forntida begravningsplats?

Ja, förklaringarna till gåtan har varit många under historiens gång. Jag kommer redogöra för de viktigaste och mest spektakulära disen i Dackestas historia, inklusive det ökända ”Annandagsdiset” anno 1816 när postiljonen red vilse i två timmar.

Jag gör presentationen för Dackesta hembygdsförening, men som medlem i Närkontakten kan du få följa med till kraftigt rabatterat pris.

//Göran

PS. Min bok ”Där diset döljs” kommer finnas till försäljning med möjlighet till signering.

Detta inlägg postades i Allmän info den av .
Göran Bång

Om Göran Bång

Namn: Göran Bång
Ålder: 61
Yrke: Författare och journalist.
Hobby (förutom UFO:n): Promenader. Sudoku.
Semesterplaner: Ska besöka Stanley Thompson och vår UFO-systerförening First Contact i Colloway, Arkansas. Ska bli ett intressant utbyte.
Tror du det finns liv i Universum? Nja.
Än så länge har vi inga solklara bevis på att annat liv existerar. Å andra sidan har vi inga bevis som bekräftar att mänskligheten är en ensam livsform. Således - nja.
Bästa UFO-bok? “The Report on Unidentified Flying Objects” av Edward J Ruppelt. Klassiker.
Favortfilm? Snarare filmer - jag gillar Bond-filmerna (fram till George Lazenby axlade rollen och tyvärr drog ner filmernas kvalité).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>