Författararkiv: Anita Petrén

Anita Petrén

Om Anita Petrén

Namn: Anita Petrén
Ålder: 54
Yrke: Förtidspensionerad. Tidigare expeditionssekreterare på vårdmottagningen Igelkotten i 26 år.
Hobby (förutom UFO:n): Spanien, svampplockning och att väva.
Semesterplaner: Vår planerade Spanien-resa blir inte av i år heller. Istället kommer vi hälsa på min syster Anns sommarhus i Byxelkrok på Öland.
Tror du det finns liv i Universum? Knepig fråga! Jag skulle säga att det är som “Tror du på Gud?” och där kan man ju inte vara säker men jag tror ju på att det finns en “Högre makt”. Så är det nog med utomjordingar också.
Bästa UFO-bok? “Eat, pray, love” - allmängiltig bok, både för människor och utomjordingar!
Favoritfilm? Eat, pray, love. Jag gillar filmer med ett budskap som man kan se om.

Till klubbhuset

Hej!

Nu har jag gjort en ny skylt att sätta upp på diskbänken i klubbhuset. Vi sålde ju den gamla ”din mamma jobbar inte här” eftersom Göran tyckte att all information vi stod för skulle vara korrekt. Dennis mamma jobbade ju faktiskt här, och dessutom såg Stefan en chans att tjäna en hacka.

Men nu har jag iaf gjort en ny, den lyder ”Din mamma jobbar inte här (eftersom hon är allvarligt sjuk)!!!

Jag tar med den till mötet på tisdag.

/Anita

Ps. Stefan, du får vänta ett tag på din ”Big boy toy!”-bildekal. Har slut på limstift eftersom Hasse använt upp allt till sin fantasy-football-plansch.

Rimligt betala för en e-postadress?

Hej!

Jag och Hasse har sedan en tid tillbaka delat på e-postadressen ”hasseochanita@hotmail.com”.
Men på sistone tycker vi den har blivit lite dyr. Senaste fakturan vi fick gick på 1 299 kr. Man måste ju hänga med i tekniken och ha en e-postadress. Fender Holgerson, som hjälper oss, har gått med på att sänka priset till 799 kr per månad, och vi tycker det är snällt att du tillhandhåller den här tjänsten, men jag tänkte ändå försöka få en uppfattning om vad ni andra betalar?

/Anita

 

Kvällskurs i Salsa

Finns det andra intresserade än jag för att anordna en kvällskurs i Salsa-dans?

salsa1

Var och handlade häromdagen och samtalade lite med kassörskan (jag tror hon hette Martina) på Ica Igelkotten. Det visade sig att hon kom från Chile och där hade varit proffsdansare under flera år! Vi hann prata om både det ena och det andra – och framförallt vad dansen hade betytt för henne! Tyvärr hade hennes man försvunnit under Pinochet-regimen, så samtalet blev lite dystert mot slutet. Jag hade egentligen tänkt be om lite saffran bakom disk, men jag fick istället gå till Konsum och handla denna, då jag tyckte stämningen blev lite mättad.

Hursomhelst – jag tycker det vore ett roligt sätt att få in lite ”team building” i vårt gäng och det kan säkert få Martina på bättre humör och äntligen lämna det dystra bakom sig. Vad säger ni andra? Ska jag fråga Martina om hon kan ställa upp?

Korsord är inte tråååkigt!

Hej!

Blev ytterst besviken när jag såg att detta hänt med korsordsmallen som jag lämnat i föreningslokalen. Det skulle vara klart för nästa nummer av medlemstidningen, men nu känner jag nästan att jag måste göra ett nytt.

Korsord

Vet inte om jag ens måste förtydliga men:

1. Att samma ord förekommer mer än en gång i ett korsord är i princip en omöjlighet, och att det skulle finnas med mer än två gånger har jag ALDRIG hört talas om.
2. Tråkigt stavas med ett (1) å.

Jag vet inte vem som gjort detta, men jag skulle tro att det är någon med väldigt lite, om ens någon, erfarenhet av korsord och jag har mina misstankar.

/Anita

Ps. Kexchokladen jag lagt fram var också borta.

 

 

Insamling till förmån för kommunens elhus

Hej allesammans!

Idag var jag ute och promenerade i den friska vårluften. Mitt i det fantastiska vädret (nåja, det blåste en del, men solen sken så det räckte) fick jag se en väldigt tråkig syn: Någon har ”klottrat” på kommunens nya elskåp vid Kviststigen. Någon har klottrat ett stort hakkors och skrivit racistiska slagord, något som alltid skär i själen – särskilt för en förening som oss som är öppna för alla sorts besök!

Tycker därför vi bör slå våra glada sinnen och pengapåsar ihop för att starta en insamling för att låta en konstnär måla om elhuset istället.

Nu är jag kanske inte den som vet mest vad som är bra konst för ”snobbarna”, men jag vet vad jag gillar! Ett namn jag har hört mycket är svensken Lars Vilks och efter att jag bildsökt på Google lite tycker jag han har en del festliga teckningar. Passande nog tycker jag skäggige ”huvudpersonen” på många av hans roliga bilder liknar vår egen kommunfullmäktige Göran Hassel! Vore det inte lite extrauppskattat med ett konstverk med koppling till vår fina kommun? Jag har därför kontaktat Lars för en offert för vad han skulle ta för att måla samma roliga figur över elhusets östra vägg.

per-morberg

Hoppas på svar inom kort så vi kan påbörja insamlingen!

Rymdfilmtips: I rymden finns inga känslor

the ninja mission

Hej allesammans!

Nyligen såg jag och Hasse en film på tema rymden som jag kan rekommendera (Hasse orkade inte se klart den, men det var för att han var så trött och inte för att han tyckte filmen var dålig. Jag fick berätta till frukosten hur filmen slutade och Hasse tyckte den verkade bra.)

Rymdfilmen är faktiskt svensk och heter ”I rymden finns inga känslor”. Det handlar om en kille som är väldigt intresserad av rymden (jag tänkte på dig Dennis när jag såg den!).

Huvudrollen spelas av Bill Skarsgård. Han var väldigt duktig men han är inte bäst i den där oerhört begåvade familjen Skarsgård. Det här är mina favorit Skarsgårds:

  1. Stellan Skarsgård
  2. Alexander Skarsgård
  3. Bill Skarsgård

Gustav har jag inte med på listan för han var så obehaglig i ”Ondskan” och Hasse tyckte hans sommarprat var jättejobbigt att lyssna på (han stängde av).

Kram!

Bonde söker fru

Hej,

Har ni sett att bonde söker fru ska börja igen? Jag tycker det är jätteroligt! Det är ett helmysigt program som visar att alla kan hitta kärleken – ibland där man minst anar det!

Jag tycker däremot att det är lite synd att så få bönder får komma till tals i programmet – man ska ha en hel del tur för att få hamna i ”rutan” och därigenom hitta sin fru. Därför tänkte jag ta tillfället i akt att hjälpa min väninna Marianas bror Åke, som äger gården vid Nora Äng. Här på bloggen kan vi ha en liten egen ”Bonde söker fru” för Åke. Han har varit singel i 7 år, sen hans fru Sarah gick bort i hudcancer.

Här är en liten kontaktannons jag skrev ihop för Åke:

Åke är tycker om att sjunga. T.ex. sjöng han många låtar av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson på Marianas 55-årsfest. Han tycker också om att ”mecka” med bilar och att tälja visselpippa av björkkvistar. Han är en bonde, och det kan bli ensamt ibland. Så nu vill han ”sprida sin säd” utöver fälten och söker en kvinna som är villig att ta hjälpa han med höstens skörd. Svar till: Som man sår får man skörda. OBS! Han kan raka skägget om det behövs.

Intresserade kan höra av er i kommentarerna så kan jag ordna ihop en ”dejt” :)

Underföreningar till Närkontakten

Hejsan!

Idag tänkte jag på att olika politiska partier har ju både ungdomsföreningar, kvinnoförbund och sånt där.

Kanske skulle vi kunna göra något liknande med Närkontakten? Inte då starta ett kvinnoförbund (det skulle ju bara bli jag och Madeleine!) men andra så att säga underföreningar. Jag tycker det är jättekul att umgås med er alla och hitta på saker ihop men ibland är det kanske lite synd att det bara blir ufon?

Några underföreningar jag tänkte på var:
– Närkontaktens matklubb: här skulle vi ses och laga olika spännande maträtter ihop. Man kan även tänka sig ett visst ufoinslag, en vecka kanske vi gör pizzan ”Tefatet”!

– Närkontaktens filmklubb: kanske något för Dennis och Stefan som ser så mycket film! Här ser vi en film ihop. Ibland kan det vara en ”rymdfilm” men inte jämt för det blir lite tjatigt.

– Närkontaktens hundklubb: här kan vi samarbeta med brukshundsklubben som vi delar klubblokalen med! Här umgås vi med hundar och lär oss om olika rasers egenskaper och lynnen. (Svårt få in något kopplat till ufon, men det tycker inte jag är ett måste med en underförening!).

Vad tycker ni? Vilka underföreningar skulle ni vilja se?

En fråga

Hej!

Har någon hört av Madeleine på länge? Jag har pratat med Dennis. Men varken han eller Ben har hört något från Madeleine den senaste veckan.

Vi får hoppas hon hör av sig snart, det börjar bli lite ensam som enda tjejen i den här föreningen. 😉

Om Madeleine hör av sig till någon av er, kan ni väl säga till så slipper jag vara orolig.

 

Anita

 

 

Konstig upptäckt!

Hej!

Jag har tagit åt mig av dina förslag Dennis, så här kommer ett inlägg som är mer relevant för bloggen. När jag var ute och gick i Noraskogen i helgen (underbart vädet, och finns massor av bär!) upptäckte jag en rätt konstig sak. På skjulet nere vid Nora Näs är det flera hål borrade i väggen ungefär en meter upp, och så står det en del konstiga saker t.ex. ”om du vill” och en del siffror (kan vara mobilnummer, men inget som jag kände igen).

Det behöver ju inte betyda att det är några aliens eller så, men tyckte ändå det verkade konstigt, så om någon vill forska vidare i det här vore det kanske kul.

Ps. Dennis, jag märkte inlägget ”rapporter” och inte ”övernaturligt” eftersom du blev så arg förra gången.