Författararkiv: Göran Bång

Göran Bång

Om Göran Bång

Namn: Göran Bång
Ålder: 61
Yrke: Författare och journalist.
Hobby (förutom UFO:n): Promenader. Sudoku.
Semesterplaner: Ska besöka Stanley Thompson och vår UFO-systerförening First Contact i Colloway, Arkansas. Ska bli ett intressant utbyte.
Tror du det finns liv i Universum? Nja.
Än så länge har vi inga solklara bevis på att annat liv existerar. Å andra sidan har vi inga bevis som bekräftar att mänskligheten är en ensam livsform. Således - nja.
Bästa UFO-bok? “The Report on Unidentified Flying Objects” av Edward J Ruppelt. Klassiker.
Favortfilm? Snarare filmer - jag gillar Bond-filmerna (fram till George Lazenby axlade rollen och tyvärr drog ner filmernas kvalité).

Reprimand från skatteverket

Hej!

När jag gick igenom posten idag (ändå kul när vi får någon!) hade det bara kommit ett vänligt men bestämt meddelande från skatteverket, vilket löd som följer:

Hej!

Vi har i ärende No.8276387 beslutat att föreningen "Närkontakten" inte får göra 
skatteavdrag för "Resor till solen". 

Solen ligger 150 miljoner km från jorden. Det här är tredje året Ni ansöker om att göra detta avdrag. Sluta nu.

Mvh,

Peder Friis, Handläggare, Skatteverket

Stefan, det är tacksamt att du tar på dig uppgiften, men det är det inte dags att vi låter en professionell revisor sköta bokföringen?

Vakthund till klubben?

Hej,

Då vi har en del värdefull teknik i klubblokalen (tänker främst på den turkosa iMacen med seti@home-programvara) har jag länge funderat över eventuella sätt att utöka säkerheten. Häromdagen när jag kom till lokalen kunde jag se mystiska fotavtryck längs med fönstrena mot altananen (uppskattningsvis storlek 44) samt upprispade kanter vid fönsterkarmen.

Ett larm-system har vi inte budget för, men jag pratade med min granne Carin som jag då och då är hundvakt åt. Hon har gått med på att hyra ut sin hund ”Zingo”. Han är av rasen Papillon, som dessväre är rätt små till storlek – men tack och lov har Zingo har en psykologisk störning som gör honom agressiv och misstänksam mot människor (bl.a. fick jag aktu stelkramps-vaccineras efter att ha vaktat honom första gången).

kristoffer_triumf

En bild på Zingo

500 kr i månaden skulle det kosta ( + utlägg för bajspåsar ), så tar Carin ett varv runt klubbhuset med Zingo på kvällspromenaden varje måndag till fredag. Hur låter detta?

Uppdatering: Tydligen tillhörde skoavtrycken Stefan, som hade glömt nycklarna häromdagen. Men säkerhetsrisken kvarstår, hade Stefan lyckats ta sig in hade det kostat oss mycket att ersätta fönsterramen.

Skohorn säljes

Hej,

Som de flesta redan vet har vi sen ett par veckor tillbaks har vi haft ett litet dilemma här på föreningen. Nu när hösten kommit och vintern närmar sig börjar de lite mer tyngre kängorna och skorna komma fram. Detta har också gjort att flera av oss valt att behålla skorna på inne i lokalen, istället för att, som regelverket på den laminerade A4-an faktiskt säger, ta av sig skorna vid ”skogränsen” (indikerad med frystejp). I synnerhet Dennis Gore-Tex-boots har dragit in mycket smuts och slask i lokalen vilket gjort städarbetet väldigt svårt.

Jag efterlyste därför ett skohorn, för att enkelt lösa problemet.

skohorn

Vill därför framföra ett officiellt förenings-tack till Stefan som tog på sig att fixa ett. Problemet är att han lyckades ”komma över ett lass” och fixade fram 1500 skohorn (plast, assorterade färger med tryck: ”Lars Strömbacke & Partners – Mälarhöjdens mesta mäklare”).

Nu står vi alltså med ett omvänt problem.

Istället för skohorn har vi för många. Kartongerna blockerar entrén invändes, och Stefan vägrar slänga ett ”schysst parti”.

Vi kommer därför ordna utförsäljning på dessa till självkostnadspris (ca 5 kr/styck) under nästkommande tre helger. Kom förbi och fynda!

Uppdatering: Dennis har bokat 200 st som ska bindas ihop och användas som ”light lower body armor” på hans Protoss Dark Templar-dräkt.

Virtuella världar för oss äldre

Tycker mig ana en viss trend bland dagens unga: att leva i virtuella världar.

Se till exempel på vår egen Dennis som med sin stora datorvana får ses som ett bra exempel på vår moderna generation. Han har spelat många timmar i spelet World of Minecraft där han byggt städer och slagits med andra nybyggare. Spännande, och det kan vara något som kan vara givande också för oss i den lite äldre generationen.

World of Minecraft

World of Minecraft

Därför skulle jag vilja ha lite bidrag och tankespån till ett liknande spel för oss lite mer ”vuxna”, som inte innehåller alla barnsliga s.k. ”fantasyelement”. Mina uppslag änsålänge:

  • World of Ystad – Spela som svensk polis i en småstad! Inspirerad av Wallander-filmerna och bör skildra ett realistiskt polisarbete.
  • World of Kommunen – Här kan man vara en av kommunens anställda – allt från dagisfröken till brandman! Ser spelet som en viktig del i direktdemokratin – kanske kan man också påverka kommunens riktiga arbete?
  • World of Kärnkraft – Denna är mer för att det blev en rolig titelvariant. Men tror det kan vara matyttigt för de flesta att lära sig mer om hur vår el-infrastruktur fungerar i praktiken.

När vi har tillräckligt bra förslag tänkte jag faxa över dem till min brittiska vän Tom Connoway som jag minns kunde programmera häftiga program på sin Commodore, för att se vad han tror är möjligt!

Debattkväll: Vår exopolitiska situation

Varmt välkomna på debattkväll hos oss på Närkontakten!

adsadassad

Nästa onsdag har jag bjudit in några av landets främsta tänkare för en debattkväll här i lokalen. Ämnet är Sveriges Exopolitiska Situation – ett ämne som känns mer aktuellt än någonsin efter att det uppdagats att polisen för register över vissa folkgrupper. Det finns nämligen förslag på att liknande register bör skapas för att hålla koll på våra eventuella utomjordiska besökare. Detta, bland mycket annat, kommer att diskuteras av de inbjudna experterna. Debattörer är:

  • Erik Stangertz, ordförande i Milleniets Möten – en stödförening för UFO-kontaktpersoner. Ståndpunkt: Registrera Rymdbesöken
  • Göran Bång (jag själv), erkänd författare inom det extraterrestriala. Ståndpunkt: Ingen indexering

Evenemanget börjar 20.00. Vi serverar kaffe och tilltugg.

 

Vi ses!

Uppdatering: Det har visat sig att Erik Stangertz inte existerar utan är en skapelse av en sinnesförvirrad individ på korttidsboendet Humlan. Tråkigt, särskilt då vi haft en givade mailkorrespondens i flera veckors tid. Den enda ersättaren jag har hittat på kort varsel är vår egen Stefan Mörth. Dessutom har temat för kvällen ändrats till Fotboll eller Hockey – bästa publiksporten? efter Stefans villkor.

Extrainsatt styrelsemöte efter Madeleines olycka

Jag har varit och hälsat på Madeleine på sjukhuset. Hon ler. Det är positivt. Men det är också det enda hon gör själv. Jag försökte prata med henne om några av de problem som vi haft under sommaren, sedan hon reste iväg, (bland annat att Kennelklubben allt som oftast glömmer kvar sina hundbajssopor och om att Dennis skriver ut oresonligt mycket papper i skrivaren, bl.a.) men det var som att tala för döva öron.

Mycket beklagansvärt det som hänt Madeleine, och vi kommer att få tid att sörja Madeleine som vi minns henne och vi kommer att få tid att lära känna den hon är numera.

Men vi är en organisation och organisationer måste ha en kommunikativ ledare. Och Madeleine är inte kapabel till att kommunicera längre (om man inte räknar in ”att le”). Därför tycker jag som vice ordförande i Närkontakten att vi bör ha ett extrainsatt styrelsemöte där vi gemensamt kan komma fram till en ny ordförande för Närkontakten.

Det kan tyckas okänsligt så här nära inpå olyckan, men betänk då att Filippa K-butiken inne på NK  i Stockholm sålde kläder som vanligt den 12 september 2003.

Jag återkommer med tid för återinsatt styrelsemöte, men Anita, du kan väl göra den där goda pastagratängen igen. Men utan muskotnöt som sist.

//Göran

Om ett tragiskt besked

Kära vänner,
vi är alla tagna av uppgifterna om Madeleine. Madeleine kommer att flygas hem till Sverige efter att hennes tillstånd stabiliserats på sjukhuset i Mumbai. Enligt de preliminära utlåtandena från läkarna kommer Madeleine inte att kunna återanpassa sig till ett ”normalt” liv, och hon kommer att spendera flera månader på sjukhuset framöver. Just nu ligger hon nersövd på Lilavati Hospital i Mumbai.

Det här trodde vi aldrig skulle hända en av våra närstående, och inte minst vår alldeles egna ordförande i Närkontakten.

Håll hårt i varandra.

//Göran

Bokmässan i Göteborg

Hej,

idag kl 12:00 slår då äntligen portarna upp för allmänheten.

Jag pratar givetvis om bokmässan i Göteborg.

Och givetvis är jag och min förläggare Preben från Alpheus på plats.

Årets tema för mässan är ”Rumänien”.
I år har jag och Preben därför dammat av mina klassiker ”Transor från Transylvanien” och ”Buktalaren i Bukarest”. På pizzeria Primadonna strax utanför mässområdet presenterar jag böckerna nu på lördag kl 14. För 100 kr ingår föreläsning, valfri pizza (nr 1-16), sallad, kaffe och måltidsdryck (ej lättöl).

Signerade ex kommer att finnas till försäljning (först till kvarn).

Väl mött.

//Göran

Påskägg i Skallgång efter Skarabéer

skallgång efter skarabeer

Jag tänkte dela med mig av en hemlighet till Närkontaktens medlemmar:

i min bok ”Skallgång efter Skarabéer” har jag smugit in ett så kallat ”påskägg” (på förslag av min förläggare Preben).

Jag tror inte att någon kommer att hitta påskägget så då kan jag lika gärna avslöja det för en utvald skara.

1) Gå till sida 43 (Skallgång Efter Skarabéer innebär SES, vilket översatt till siffror är 19,5,19, som tillsammans blir just 43).

2) Ta sista bokstaven innan varje punkt.

3) Tillsammans bildar de meningen:
”Paul is dead”

(Eftersom en skarabée är en form av skalbagge tyckte Preben det var lämpligt att föra in en referens till Beatles och deras myter, se HÄR.)

Jag vet inte om några av er har upptäckt ”påskägget”. Som författare tyckte jag det blev begränsande att tvingas sluta alla meningar på en sida med en viss bokstav. Det förstörde mitt flyt, något jag tyvärr tror man stör sig på när man läser just kapitlet ”Egensinniga egyptier”.

Boken finns att köpa från Alpheus Förlag. Klicka HÄR.

Adressändring?

Hej!

Har under den senaste veckan blivit glatt överraskad då jag sett att vi för ovanlighetens skulle fått flera brev i klubbhusets brevlåda. Det är visserligen inte i kuvert, utan bara handskrivna lappar, och utan någon som helst information förutom adressatens namn (men ändå!). Dock blev jag lite besviken när jag insåg att de hamnat där av misstag. De var nämligen ämnade för en ”miss foster”, och enligt medlemsförteckningen finns det ingen, och har aldrig funnits, någon fröken Foster i Närkontakten.

Jag undrar om hon kanske nyttjat klubbhuset tidigare och glömt adressändra. Är det någon i Nora Kyrkby som har kännedom om denna Foster?