Författararkiv: Madeleine Gylling

Madeleine Gylling

Om Madeleine Gylling

Namn: Madeleine Gylling
Ålder: 40
Yrke: VD för konsultfirman MG Global Management AB.
Hobby (förutom UFO:n): Ett glas Rosé i goda vänners lag.
Semesterplaner: Några sköna dagar i Nice med vänninorna.
Tror du det finns liv i Universum? Närkontakten ska vara den ledande UFO-föreningen i Sverige. Vår utrustning och arbetsmetoder ska hålla internationell toppklass.
Bästa UFO-bok? “Lille prinsen” av Antoine de Saint-Exupéry (fantastiska illustrationer!).
Favoritfilm? Pretty Woman.

Hej från Indien!

Hallå alla!

Tänkte skicka ett litet ”digitalt vykort” till er alla. Nu har jag varit en vecka i Indien, och här är verkligen vackert. Många människor är förstås fattiga och bor på gatan. Och det är ju trist. Det är dock otroligt fint väder och många människor är väldigt trevliga. Träffade en tysk man som heter Simon som har bott här i flera år och som driver en bar på stranden. Tycker det är kul med så drivna människor som ändå tänker lite annorlunda. Han har många spännande idéer och tankar om livet. På onsdag ska vi hyra en s k ”house boat” och åka längs en flod. Verkar jättespännande.

 

Hoppas allt går bra därhemma! Lovar att köpa med oss något till er alla.

Ps. Dennis, glöm inte vattna rosorna på baksidan också, jag kan skicka mer pengar om du behöver, men du kan fråga Ben också, tycker gott han kan bidra lite, (trots skallbensskadan)!!

Semestertider!

taj

Kära vänner!

Som ni vet är det semestertider. Med det sagt vill jag meddela att jag kommer att resa bort nu på måndag. Jag blir borta 3 veckor. Jag har försökt få med mig Dennis på resan, men han vill stanna hemma, så jag åker alltså själv. Inget konstigt med det. Dennis är myndig och klarar sig själv. Dennis pappa Ben kommer att bo sporadiskt i huset (så att du Stefan inte tror att han är en inbrottstjuv i år igen. Läkarna har dock sagt att skallbenet läkt fint).

Så om det är något brådskande kan ni maila mig, så ska jag se till att svara. Under tiden har jag bett Göran att hålla i verksamheten.

Hej på ett tag!

Kram Madeleine

Gästföreläsningar i Björkbyskolan

Hej!

Min kompanjon Richards fru (Angelica) arbetar som lärare på Björkbyskolan och ringde mig ikväll med ett spännande förslag:

Nu till hösten drar de igång en aktivitet som heter ”Fredagsföreläsningen” där olika gäster ska berätta för barnen om olika roliga och intressanta ämnen.

Angelica vill jättegärna att vi från Närkontakt kommer och berättat om vilka vi är och vad vi gör! Eftersom vi är en sådan palett av människor som kan så mycket slog jag på stort och erbjöd hela fem stycken ”event”. Så här ser min plan ut:

Göran Bång: ”Bekymmer vid Bermuda” (OBS! Se till att du håller dig inom en timme.)

Stefan Mörth: ”Utan entreprenörer stannar Sverige” (OBS! Ingen försäljning av varuprover möjlig på skolans område).

Dennis Kraft-Gylling: ”19 år och IT-ansvarig – min väg till framgången” (OBS! Angelica förväntar sig att du pratar, sätta på en film istället är inte OK!)

Anita Petrén: ”10 cupcakes du kan göra helt själv” (OBS! Ta gärna med och bjud, provsmakningar uppskattas alltid!)

Madeleine Gylling: ”Från lokal till global – hur effective management consulting satte Närkontakt på världskartan”

Se till att öva in era manus noga! Vi vill inte göra några barn besvikna nu! :)

”Sommar” av Göran Bång

Radio

För att öka intresset kring Närkontaktens verksamhet under sommaren har vi bestämt att alla medlemmar ska göra var sitt sommarprat. Göran Bång fick äran att inleda! :) Duktige Dennis har ännu inte hunnit lägga ut ljudfilen men här kommer en liten presentation av vad Görans program handlar om:

”Jag kommer prata om hur en stjärnkikare under julgranen 1961 blev början på en livslång passion för rymden, och om hur gåtor och fenomen alltid intresserat människor – oavsett ålder och kultur. Och självklart blir det både en och annan Steppenwolf.”

Missa inte! :)

Fas 3-deltagare vid nästa klubbdag

Som ni vet jobbar Noras mycket duktiga och drivna politiker med att skapa stora förutsättningar för kommunens invånare. Därför har man de senaste åren satsat hårt på att få ut arbetslösa i vårt fantastiska företagsliv. Bl.a. har vi på min konsultverksamhet Global Management mottagit duktiga och inspirerande människor inom många yrkesgrupper som vaktmästare och receptionist. Dessa kämpar har kunnat få en stimulerande ingång till arbetslivet – och samtidigt bidra till vår verksamhet med mycket positiv energi och erfarenheter (förutom Jerry, men det var mest p.g.a. hans egna dåliga inställning/alkholism).

Jag har i ett antal veckor fört samtal med Jan Ceder (M) i kommunstyrelsen för att se hur jag mer kunnat hjälpa våra lokala arbetslösa talanger. Varför inte visa Närkontakten från vår bästa sida? Vårt aktiva föreningsliv kan coacha och inspirera människor på så många nivåer! Jag ser det som en ära att kunna hjälpa de människor som hamnat lite utanför oss andra, och Jan kunde inte annat än hålla med.

Vid lördagens klubbdag kommer därför Mona, Niclas, Miguel och Ylva från Fas 3-programmet deltaga! Stefan har redan ”paxat” dem i två timmar för att olja om altanen, men resten av dagen är de fria att användas för att hjälpa med någon av våra spännande och utvecklande uppgifter i klubben :)

Observera att kommunen inte bekostar eventuella lunch-kostnader för Fas 3-”gänget”.

Upddatering: Stefan behöver gänget i ytterligare någon timme för att frakta lite hemelektronik.

Kul att vara online!

Nu har vi tagit steget ut i cyberrymden och här finns det förhoppningsvis liv!  :-)

Min pappa Jack grundade Närkontakten 1963 och ville in i det sista driva föreningen på samma vis som när den startade. Nu när Jack tyvärr har lämnat oss ser jag det som en nödvändighet att vi utvecklar föreningen och tar steget in i framtiden. En hemsida är givetvis det första naturliga steget! (Ett litet steg för mig, men ett jättekliv för föreningen!)

Duktige Dennis har satt ihop vår nya hemsida där vi kommer kommunicera om stort som smått. Välkomna!