Musikalisk kontakt med utomjordingar?

Många av er har säkert sett den amerikanska regissören Steven Spielbergs film ”Närkontakt av Tredje Graden”. I en av de viktigaste scenerna kommunicerar utsända från Amerikas regering med s.k. ”Greys” genom ett kort musikstyckte som sedan repeteras av båda parterna.

Detta, d.v.s. att kommunicera med en utomjordisk art genom musikalisk repetition, är ett experiment som jag länge sett fram emot att själva genomföra. Dessvärre har vi på Närkontakten inte haft Hi-Fi-utrustning av den grad som krävs för att skicka en tillräckligt stark signal i rätt frekvens-spann, har jag fått avstå från mina planer.

Nu har dock Stefan köpt ett nytt surround-system till sitt hemmabio-rum – och han har sålt sin gamla utrustning till klubben för en billig penning (Anita: Tyvärr får vi ställa in din inplanerade tema-kväll ”Testa Tapas!” för att finansiera detta).

Med den nya utrustningen är jag trygg i att utföra detta viktiga experiment. Jag har monterat högtalare på taket, riktat i linje med Sirius. Madeleine har pratat med kommunstyrelsen och ordnat med tillstånd för att spela musik i en vecka framåt. Därför kommer jag under nästa vecka konstant, dygnet runt, att spela ett repeterat musikstycke från vårt klubbtak. Målet är att undersöka om det kommer repeteras av en sändning med utomjordisk ursprung, exempelvis via vår Seti@home-mjukvara.

Vald låt är ”Axel Foley Theme” av Harald Faltermeier, känd från filmen ”Snuten i Beverly Hills” (OBS! Inte den s.k. ”Crazy Frog”-versionen).

Detta inlägg postades i UFO-jakt den av .
Dennis Kraft-Gylling

Om Dennis Kraft-Gylling

Namn: Dennis Kraft-Gylling
Ålder: 18
Yrke: Studerar [ordförandes kommentar: Och en duktig IT-tekniker här på föreningen :) ]
Hobby (förutom UFO:n): Reddit.com [en hemsida på internet]
Semesterplaner: Vara hemma
Tror du det finns liv i Universum? Tror och tror... Jag är 99,9999999999999999999% säker på att det finns. Det är nästintill en matematisk och logisk omöjlighet att vi är ensamma. Universum är oändligt stort. Att vi skulle vara den enda intellektuella livsformen känns inte troligt.
Bästa UFO-bok? “Aliens & Bigfoot - allies or enemies?”
Favoritfilm? Inception, den bästa film som någonsin gjorts. Gillar även Matrix (Revolutions).

4 reaktion på “Musikalisk kontakt med utomjordingar?

 1. Stefan MörthStefan Mörth

  kör så det ryker dennis!!!

  har haft många sköna film kvällar och fester med utrustningen. på min 40 års skiva med mina gamla uppsala polare körde vi guns och uggla konstant i 12 h = tinnitus hela dan där på!!!

  men som mick jagger sjunger ´the show must go on´!

  Svara
 2. Göran BångGöran Bång

  Tror inte så mycket på detta. Sände på 80-talet ut ett repeterande stycke (Hey Jude, muzak-version) på AM-bandet. Enda responsen var att min granne surt knackade på för jag störde ut Melodikrysset.

  Svara
 3. Dennis Kraft-GyllingDennis Kraft-Gylling Inläggsförfattare

  Jag tycker du missar en viktig del i det här: tidpunkten. Det finns inget som säger att en eventuell intellektuell livsform nu cirkulerar i en bana nära jorden och kan höra min musik. Något de kanske inte gjorde när du gjorde ditt experiment.

  Svara
 4. Stefan MörthStefan Mörth

  kom att tänka på en grej dennis… mobils branschen där finns de pengar så det räcker!!!
  kan du programmera ring signaler osv osv??
  crazy frog = miljonärer nu……….

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>