TV-tips!

Battle: LA   Battle Planet

Jag har ett TV-tips. Det gäller den amerikanska tv-kanalen SY-FY (lägg märke till stavningen) tidigare SCI-FI Channel. Den amerikanska tv-kanalen SY-FY har de senaste åren inriktat sig mer och mer på tv-serier. Jag har under sommaren sett ett flertal av tv-kanalen SY-FY:s tv-serieutbud. Jag har gjort en sammanställning över hur jag tyckte om dom olika serierna gällande dessa fem olika kategorier:

 • Idé. Här genomskådar jag idéen med följande test: Hur trolig är idéen på en skala mellan 1-100? Är det Inte alls troligt så får idéen en 1:a (som ”Transformers”) eller är det ett Mycket väl troligt scenario, som ”Battle: Los Angeles”, så får serien 100. 
 • Genomförande/Produktion. Hur välproducerad är tv-serien? Jag tänker mest på specialeffekter och HUR utomjordingarna ser ut. Även här går skalan mellan 1 och 100. 1 är Inte alls bra (1). Referensmaterial är ”Mars Attacks”.  Och Mycket bra (100) som i ”Battle: Los Angeles”.
 • Skådespelare. Skådespelarna får alla betyg på hur bra de är. Skalan går mellan 1-100, där 1 är Shia Lebouf i ”Transformers” och 100 är Aaron Eckhart i ”Battle: Los Angeles”.
 • Regi. Hur välregisserad är filmen? Här tänker jag på kameravinklar och till exempel HUR utomjordingarna rör sig. Skala mellan 1 och 100, där 1 är ”Inte alls troligt” och 100 är ”Mycket väl troligt”.
 • Manus. Manus är inte så intressant tycker jag. Här är skalan mellan 1-2, där ett är dåligt och 2 är Bra.

Jag har ett Exceldokument som jag gärna mailar om någon vill läsa. Där har jag skrivit ner alla mina åsikter och betyg om dessa olika SY-FY serier:

1. Battlestar Galactica. Snittbetyg 96%

2. Battle Planet. (OBS! Film, ej serie) Snittbetyg 95%

3. SGU Stargate Universe. Snittbetyg 88%

4. Monster Arc (OBS! Film, ej serie) Snittbetyg 0,2% REKOMMENDERAS EJ.

5. Stargate Atlantis. Snittbetyg 97%

 

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .
Dennis Kraft-Gylling

Om Dennis Kraft-Gylling

Namn: Dennis Kraft-Gylling
Ålder: 18
Yrke: Studerar [ordförandes kommentar: Och en duktig IT-tekniker här på föreningen :) ]
Hobby (förutom UFO:n): Reddit.com [en hemsida på internet]
Semesterplaner: Vara hemma
Tror du det finns liv i Universum? Tror och tror... Jag är 99,9999999999999999999% säker på att det finns. Det är nästintill en matematisk och logisk omöjlighet att vi är ensamma. Universum är oändligt stort. Att vi skulle vara den enda intellektuella livsformen känns inte troligt.
Bästa UFO-bok? “Aliens & Bigfoot - allies or enemies?”
Favoritfilm? Inception, den bästa film som någonsin gjorts. Gillar även Matrix (Revolutions).

5 reaktion på “TV-tips!

 1. Anita PetrénAnita Petrén

  Hej Dennis!

  Tack för tipset. Jag och Hasse funderar på att köpa ett nytt kanalpaket. Vi har Canal+ bronspaket men de visar inte längre någon fotboll och Hasse vill gärna se lite från spanska och engelska ligan på helgerna. Hasse vill att vi ska ta ViaSat, men man kanske ska passa på och ta Sci-Fi-kanalen också.

  Vet du om Sci-Fi-kanalen även sänder repriser av äldre serier? Har länge velat se om ”Dallas”!

  Kram,
  Anita

  Svara
 2. Göran BångGöran Bång

  Tycker man ska akta sig för amerikansk TV. Många serier har en dålig faktagrund för sina påståenden. T.ex. ”Ancient aliens” som bygger på Erich von Dönickens motbevisade svammel. Misstänker att Battlestar Galactica och liknande ”hjärndöda” serier ger folk en skev bild av hur en mänskligt möte med en utomjordisk ras kan och bör gå till.

  Då föredrar jag SVT, tyvärr prioriterar de ämnet UFO alldeles för dåligt. Tråkigt, det är trots allt våra licenspengar.

  Svara
 3. Anita PetrénAnita Petrén

  Hej allesammans!

  Göran nu tycker jag du är lite hård mot SVT. Det kan inte vara så lätt att vara alla till lags. Och jag tycker i sommar har ”Allsången” och deckarna varit fenomenala. Men lite tråkigt är det att Ernst inte längre är i kvar. Det är inte alls samma sak det han gör i fyran.

  /Anita

  Svara
 4. posamochod

  Zdecydowanie jedynka należytego niewielu stron nie ograniczamy się do zawiadomień aut osobowych. To współczesna giełda ofert do samochodów przeróżnego modelu – od chwili osobowych, za sprawą ciężarowe, po profesjonalny urządzenie. Zagadnienia motoryzacyjne odnosi się do życia każdego człowieka. Wozy np. wozy, motocykle, ciężarówki asystują naszemu portalowi odkąd kilkudziesięciu lat. Mnogość wytwórców jak i również projektów samochodów zdaje się być duża. Pozostają pojazdy oryginalne a, także stosowane, warte uwagi a, także generalnie odradzane. W wypadku nosisz się zamiarem nowatorski pojazd, należy wybierać właściwą markę jak i również mamy kompletną ewidencję aut od zbyt. Nie brakuje także niszowych marek, luksusowych limuzyn, czy też aut sportowych. Tylko na naszej stronie znajdziesz wozy od zbyt, które to obecnie od dawna grają określenie legendy. Nie zaakceptować wznosimy żadnych ograniczeń po dodawaniu ogłoszeń. Miejska giełda jest naszym rejon, gdzie odkryjesz obwieszczenie samochody któregoż poszukujesz! https://posamochod.pl/ – posamochod opinie.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>