Vetenskaplig rättelse

Som respekterad forskare inom UFO och det paranormala är det för mig viktigt att ha en seriös och empirisk forskning som grund till alla mina teorier. Vetenskapen har länge tittat snett på vårt verksamhetsområde – och därför är det EXTRA viktigt att vi har en EXTRA stora krav på hur vi arbetar med våra bevis och källor.

Därför väljer jag att publicera en offentlig rättelse, för att hålla mitt namn rent från anklagelser av bristfällig vetenskap.

Ida Höök i 5A på Noraskolan har i sitt arbete ”Vårt Underbara Universum” (publicerad monterad på A3-plansch samt som muntligt föredrag) använt sig av mig som källa baserad på en telefonintervju, utförd 28 Augusti 2013 11:13 – (avbröts p.g.a att Ida var tvungen att ha lunchrast och inte ville komma sist till flaggstången och därmed behöva vara letare i dunken). Ida har däremot använt ett citat ur sitt sammanhang. Hon citerar mig enligt följande:

”Visst vore det spännande om vi hade rymdkompisar!”

Men det fulla citat ändrar tydligt innebörden:

”Visst vore det spännande om vi hade rymdkompisar – men det är viktigt att ett paradigmskifte som bekräftar förekomsten av extraterrestriala livsformer sker på vetenskapliga och empiriska grunder.”

Notering: Jag har även kontaktat båda Idas föräldrar (Ylva och Sten) samt rektor om en offentlig ursäkt och rättelse i vetenskapens namn, men utan resultat.

Detta inlägg postades i Allmän info den av .
Göran Bång

Om Göran Bång

Namn: Göran Bång
Ålder: 61
Yrke: Författare och journalist.
Hobby (förutom UFO:n): Promenader. Sudoku.
Semesterplaner: Ska besöka Stanley Thompson och vår UFO-systerförening First Contact i Colloway, Arkansas. Ska bli ett intressant utbyte.
Tror du det finns liv i Universum? Nja.
Än så länge har vi inga solklara bevis på att annat liv existerar. Å andra sidan har vi inga bevis som bekräftar att mänskligheten är en ensam livsform. Således - nja.
Bästa UFO-bok? “The Report on Unidentified Flying Objects” av Edward J Ruppelt. Klassiker.
Favortfilm? Snarare filmer - jag gillar Bond-filmerna (fram till George Lazenby axlade rollen och tyvärr drog ner filmernas kvalité).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>