Virtuella världar för oss äldre

Tycker mig ana en viss trend bland dagens unga: att leva i virtuella världar.

Se till exempel på vår egen Dennis som med sin stora datorvana får ses som ett bra exempel på vår moderna generation. Han har spelat många timmar i spelet World of Minecraft där han byggt städer och slagits med andra nybyggare. Spännande, och det kan vara något som kan vara givande också för oss i den lite äldre generationen.

World of Minecraft

World of Minecraft

Därför skulle jag vilja ha lite bidrag och tankespån till ett liknande spel för oss lite mer ”vuxna”, som inte innehåller alla barnsliga s.k. ”fantasyelement”. Mina uppslag änsålänge:

  • World of Ystad – Spela som svensk polis i en småstad! Inspirerad av Wallander-filmerna och bör skildra ett realistiskt polisarbete.
  • World of Kommunen – Här kan man vara en av kommunens anställda – allt från dagisfröken till brandman! Ser spelet som en viktig del i direktdemokratin – kanske kan man också påverka kommunens riktiga arbete?
  • World of Kärnkraft – Denna är mer för att det blev en rolig titelvariant. Men tror det kan vara matyttigt för de flesta att lära sig mer om hur vår el-infrastruktur fungerar i praktiken.

När vi har tillräckligt bra förslag tänkte jag faxa över dem till min brittiska vän Tom Connoway som jag minns kunde programmera häftiga program på sin Commodore, för att se vad han tror är möjligt!

Detta inlägg postades i Nöje & Kultur (UFO) den av .
Göran Bång

Om Göran Bång

Namn: Göran Bång
Ålder: 61
Yrke: Författare och journalist.
Hobby (förutom UFO:n): Promenader. Sudoku.
Semesterplaner: Ska besöka Stanley Thompson och vår UFO-systerförening First Contact i Colloway, Arkansas. Ska bli ett intressant utbyte.
Tror du det finns liv i Universum? Nja.
Än så länge har vi inga solklara bevis på att annat liv existerar. Å andra sidan har vi inga bevis som bekräftar att mänskligheten är en ensam livsform. Således - nja.
Bästa UFO-bok? “The Report on Unidentified Flying Objects” av Edward J Ruppelt. Klassiker.
Favortfilm? Snarare filmer - jag gillar Bond-filmerna (fram till George Lazenby axlade rollen och tyvärr drog ner filmernas kvalité).

En reaktion på “Virtuella världar för oss äldre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>